Коледа закъсня с 2 дни в благоевградската ромска махала заради заболяване на главния спонсор Хр. Ковачки

Музика на макс, тройка скара и белобрад старец с обратни рефлекси, който вместо да раздава, получаваше подаръци кеш, подгряха страстите на стотина роми

Благоевградските роми отложиха с 2 дни Коледа заради главния им спонсор – общинския съветник Христо Ковачки, който навръх именния си ден се озова в болница от притеснение, че минералната вода не стига до стопанисваната от него градска баня. След изписването му от вътрешно отделение купонджиите му дадоха само ден за пълно възстановяване, през който организираха тържественото честване на празника в заведение в махалата.

Освен с присъствието си, оздравелият Ковачки зарадва избирателите си с ракия-еликсир и с няколкостотин лева, с които плати 3-часовата музика на живо. На тройка скара и отрупани с напитки маси близо стотина роми се забавляваха от сърце с виртуозните изпълнения на местната звезда Реджо. Сериозен дан към купона даде и Дядо Коледа, появил се мистериозно в кръчмата, за щура радост на малките ромчета, които придружаваха татковците си. Освен че се оказа неподозирано талантлив кючеклия, добрият старец с лекота разби и всички клишета за щедростта си. Вместо да раздава подаръци, белобрадият с охота осребри умението си да върти гюбек и набързо прибра в джоба си няколкото банкноти, с които Ковачки го възнагради.

Съветникът от години е единственият, ухажващ ромското малцинство в Благоевград с пари по тъжни и весели поводи и с работа, без неговата финансова помощ не минава и нито един голям местен празник като Банго Васил, Гюргьовица и др.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


 

 

 

 

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Гугутка Пърдулева

    Затова неграмотният Мама Кажа е несменяем фактор в ОбС, определящ съдбините на джумалиите!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *