Комитите се отчитат с видеа в социалните мрежи пред треньора Ат. Ласков, вратарят З. Димитров превърна двора си в затревен терен

Футболистите на „Беласица“ продължават да тренират индивидуално в условията на повсеместната карантина у нас, наложена от властите и оперативния щаб. Администраторът на комитите Иван Златински увери, че всички се отнасят съвестно към получаваните дистанционно задачи от старшията Атанас Ласков и периодично се отчитат с видеа в социалните мрежи за начина на изпълнението им. Честа практика са финтес упражненията в импровизирани кътове по домовете им, натоварващи кросове и разходки из полите на планината, обикновено извършвани индивидуално, съобразно предписанията. Вратарят Захари Димитров тренира ежедневно навън при домашни условия, като от постовете му е видно, че дворът на къщата му в Ново Делчево е съоръжен с всичко необходимо и е превърнат в отличен затревен терен за подготовка, който се ползва и от брат му Иван, страж на „Пирин“ /Рз/.

„По наши сведения най-вероятно официално футболът в аматьорските групи за този сезон вече е приключил. Живот и здраве, когато тази беда отмине, ще се готвим за следващото първенство“, коментира Ив. Златински.

Чужденците в отбора също се готвят по квартирите си, те със сигурност ще останат в южния град до края на извънредното положение, защото пътуванията зад граница в този момент крият сериозни рискове. Златински обясни още, че ръководството на клуба има обещанието на общинската управа в качеството й на принципал на футболното ЕООД, че независимо от форсмажорните обстоятелства, при които се готвят играчите, те ще получат възнагражденията си за март.

„Кметът ни увери, че за този месец пари има, а занапред дали ще има някакво намаление и с какъв процент, предстои да видим. Макар и само на граждански договори, не можем да оставим момчетата без средства. Рано или късно този кошмар ще свърши и ние отново ще разчитаме на тях. Виждаме, че държавата и правителството предприемат различни мерки за обезвъзмездяване на хората, загубили временно или трайно работата си, и би било грозно ние да изоставим състезателите, които практически изцяло разчитат на футбола за прехраната си”, завърши Златински.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *