Компютърен спец от Сандански №1 след 176 абсолвенти в ЮЗУ

176 инженери и бъдещи учители от втория випуск на Техническия факултет в ЮЗУ се дипломираха вчера. Бакалаврите и магистрите от специалностите „Електроника“, „Комуникационна техника и технологии“, „Компютърни системи и технологии“, „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“, „Педагогика на обучението по технологии и предприемачество“ и „Кариерно развитие и предприемачество“ получиха дипломите си на тържествена церемония в аулата на университета пред свои близки, роднини, преподаватели.

Деканът на факултета доц. д-р инж. Иванка Георгиева поздрави абсолвентите и изрази увереност в професионалната им подготовка в стратегически за развитието на страната ни направления.

„Образованието е много повече от скъпи материални придобивки. Не спирайте да мечтаете, да се борите, да постигате успехи. Бъдете отговорни, мъдри и носете в сърцата си спомените за тук“, обърна се към завършващите и зам. ректорът на ЮЗУ проф. д-р Георги Апостолов.

От името на абсолвентите на преподавателите благодари Радослав Анастасов от специалност „Електроника“, който посъветва колегите си да стъпват смело, водени от инженерната мисъл.

Общо 15 отличници на випуск 2017 получиха плакет на университета за показаните високи резултати в процеса на своето обучение. С най-висок успех от 5.98 от семестриалните изпити и 6.00 от държавните е Методи Попстоилов от Сандански. Бакалавърът по „Компютърни системи и технологии“ /КСТ/ сподели, че е имал и трудни моменти по време на следването, но продължава да надгражда знанията си, като кара курсове за програмист.

Сред отличниците е и Александър Граматиков от Банско, абсолвент в същата специалност – КСТ. Той призна, че най-трудни са му били изпитите по математика и електротехника, но доволен от подготовката, благодари на преподавателите си. Заедно с Александър емоционалния момент по дипломирането съпреживяха майка му гл. ас. д-р Мария Граматикова, преподавател в Катедрата по кинезитерапия, и баба му – изтъкнатият специалист в областта на предучилищното физическо възпитание проф. д.п.н. Магдалена Глушкова. „Майка ми и баба ми винаги са до мен, подкрепят ме и ми помагат с ценни житейски съвети”, сподели инж. Граматиков.

С плакет бе отличена и завършващата „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“ Ивона Расийска от Кюстендил, която е главен технолог във фирма за дамска конфекция. Една от най-изявените студенти на факултета, с множество награди от модни форуми в момента, разработва и въвежда собствена марка дамски дрехи. Част от моделите Ивона ще представи на дипломната работа за завършването на магистратурата си в същата област. „Въпреки че работя от 13 години, реших да уча, за да се развивам и повиша квалификацията си. Практическият опит много ми помогна по време на следването, както и обратното, благодарение на подготовката си тук се изградих като по-добър специалист”, сподели талантливата дизайнерка, която смята да продължи и академичното си развитие с евентуална докторантура.

Професионална реализация по специалността си е намерила и Адрина Пашова от Кочериново. Тя съчетава работата си като технолог и магистратура по „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“ с отглеждането на двете си дъщерички – на 5 г. и на 8 месеца. „Действително на моменти не ми беше лесно, но с упоритост всичко се постига“, категорична бе Адрина.

Със сина си на година и 10 месеца дипломата си излезе да вземе и бакалавърът по „Педагогика на обучението по технологии и предприемачество“, благоевградчанинът Явор Жерев. Младият татко сподели, че продължава с магистратура и иска да се реализира като учител в България.

Знанията си ще надгражда и завършващата „Комуникационна техника и технологии“ Елена Чолакова от Благоевград.

Поздрав към абсолвентите и гостите отправиха студенти от специалност „Съвременна хореография“ към Факултета по изкуствата на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

След тържествената церемония по дипломирането абсолвентите си направиха снимки за спомен с близки, роднини и с деканското ръководство на Техническия факултет.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *