Крал Чарлз утеши английските национали: Дръжте главите си високо

Кралят на Великобритания Чарлз III утеши английските национали след поражението от Испания (1:2) във финала на Европейското първенство. Отвореното писмо на монарха е публикувано в профила на кралското семейство в социалната мрежа X.

„Въпреки че победата ви се изплъзна, аз и съпругата ми се присъединяваме към цялото кралско семейство и призоваваме вас да държите главите си високо. Всички, които са участвали в спортни дейности на каквото и да е ниво, знаят колко трудно може да бъде приет подобен резултат, когато трофеят е била толкова близо. Но моля ви, знайте, че достигането до финала на Европейското първенство само по себе си е наистина голямо постижение, което носи със себе си гордостта на една нация, която ще продължи да скандира за „Трите лъва“ в многото триумфи, които, не се съмнявам, предстоят“, гласи публикацията.

Синът на Чарлз, принц Уилям – присъства на финала на Евро 2024. Той беше в много добро настроение, въпреки че мачът не се разви в полза на английския отбор, но пък ги награди със сребърните медали. Уилям е отявлен футболен фен, в Англия той подкрепя Астън Вила. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *