Кръвната проба на актьора Явор Бахаров с по-високи стойности от измерените с дрегер, стигна 1,42 промила

1,42 на хиляда е количеството алкохол в кръвта според кръвната проба на актьора Явор Бахаров, който миналия уикенд бе задържан в Банско заради шофиране под въздействието на алкохол и наркотици. Стойностите са малко по-високи от отчетените 1,3 промила с дрегера при задържането му. Предстои обвинителният акт срещу актьора да бъде внесен в съда за насрочване на дело.

Припомняме, че Явор Бахаров бе задържан след полицейска проверка в Банско, при която бе установено, че шофира след употреба на алкохол, както и на наркотици – кокаин и канабис. Той е спрян заради съмнително поведение на пътя – шофирал автомобила си с отворени прозорци и силна музика. Бахаров престоя 24 часа в ареста в РУ – Банско и бе освободен срещу парична гаранция от 5000 лева.

На Бахаров Районна прокуратура – Разлог повдигна обвинение за извършено престъпление по чл. 343, ал. 2 и ал. 3, като обвинението за алкохол е при условията на повторност, тъй като е осъждан за същото деяние и има влязла в сила присъда.

Зад гърба си той има и изтърпяно наказание пробация за срок от 9 месеца. То му бе наложено от столичните магистрати заради неподчинение на полицейско разпореждане. Случаят е от март месец миналата година, когато след скандал с приятелката си при намесата на полицията Бахаров отказал да се подчини на полицейско разпореждане и оказал съпротива при задържането.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *