Кр. Касабова е новият шеф на ПГ „П.К. Яворов“ в Петрич, цялото ръководство излезе в болнични

Учителката по математика и информатика Кристина Касабова оглави временно Профилираната гимназия „П. К. Яворов“ в Петрич. До назначението се стигна, след като се оказа, че не само директорката на училището Таня Георгиева, а и заместничката й Севделина Младенова, както и педагогическият съветник Албена Денишева не ходят на работа, тъй като са в болнични. Така се стигна до странната ситуация да няма кой да управлява училището, и то в толкова важен момент, когато се реализират дейности по приключването на първия учебен срок и държавния план- прием след 7 клас. Затова със заповед на началника на РУО Ивайло Златанов за вр.и.д директор е определена К.Касабова, която е част от колектива. По повод случващото се шефът на Регионалното управление на образованието коментира, че към вчерашна дата е констатирал, че училището е останало и без зам. директор и педагогически съветник. Т. Георгиева, С. Младенова и А. Денишева са уведомили устно главния счетоводител на училището, че няма да идват на работа, но не са депозирали болнични листове.

 „Изисках от главния счетоводител устни и писмени обяснения. Днес /7.01/ получих доклада, в който се посочва, че директорът, зам. директорът и педагогическият съветник не могат да изпълняват служебните си задължения поради временна нетрудоспособност. Затова определих със заповед вр.и.д. директор. Трябва да има кой да управлява училището, още повече сега, когато са налице важни начинания и дейности“, каза началникът на РУО.

Припомняме, че „сагата“ с ПГ „П. К. Яворов” започна малко преди началото на учебната година, когато в открито писмо учители обвиниха директорката в липса на управленски качества и се обявиха за отстраняването й. Г-жа Георгиева също изрази своята позиция. Тя отхвърли обвиненията и бе категорична, че е подложена на безобразен тормоз с цел да бъде махната от поста. Училището стана обект на множество проверки от различни институции, включително и одит от община Петрич. Скандалът ескалира в началото на месец октомври. Тогава адвокатът на директорката Атлиана Милева съобщи, че с кръвно 190/150 клиентката й колабирала на работното си място, след като била подложена на голям стрес. По същото време в гимназията имало проверка от РУО и общината. След подадения сигнал до Спешен център в двора на училището нахлува съпругът на директорката, който е шофьор на изпратената линейка. Той обиждал и ругал проверяващите, а Т. Георгиева по думите на адвоката й е хоспитализирана в болницата в Сандански. От началото на учебната година шефката на гимназията ползва няколко поред болнични и отпуска. Сега, за последно, е дошла на работа на 2 януари и два дни по-късно отново е в болнични, като дефакто училището е оставено на „автопилот“.

 Любопитен е и фактът, че съответно на 19 и 20 декември са публикувани обяви за две свободни работни места /едното по заместване/ за зам. директор по учебната дейност на ПГ „П. К. Яворов“. Срокът за подаване на документи бе до 3 януари, но заради отсъствието на ръководството процедурите по подбора и назначенията са стопирани.         

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

3 Коментара

  1. Петричанец

    Съсипаха я тази гимназия поредната директорка с високо самочувствие и ниско покритие от елитно училище гимназията стана битер заводското не записвайте децата си там

    Отговори
  2. Александър М.

    Браво!!! Г-жа Касабова е един наистина можещ човек!!!! Пожелавам й успех и да остане за постоянно.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *