Куп участници в „Евровизия“ обвинени в плагиатство

Обвиненията в плагиатство не подминаха и тазгодишното издание на песенния конкурс „Евровизия”. Скандали разтърсиха няколко държави, като песните им бяха сравнени с някои световни хитове.

Португалия, Германия, Белгия, Кипър, Швеция са само част от държавите, за които се твърди, че са сгафили.

Руснаците първи се втурнаха да хванат на мушка крадците на музика. Приликите на изпълнителите от „Евровизия“ със стари хитове са направо главозамайващи.

Меланхоличната песен с фадо елементи на Салвадор Собрал обра овациите на публиката. Парчето-победител е сътворено от сестрата на изпълнителя.

Но меломани веднага видяха приликите с  Хенри Манчини – автор на музиката на романтичния филм „Закуска в Тифани“ и по-конкретно – “Moon River”.

Белгия също не остава назад в щафетата. Песента „City Lights“, изпълнена от Бланш, е копие на песен, изпята година по-рано.

Композиторът – ди джей Диан Соло, е автор на „DJ Take Me Away” – песента представила България през 2008 г.

Според ескперти крадци на мелодии се оказват и хърватите. В случая аналогията е с песен от саундтрака на анимацията „Замръзналото кралство” на „Дисни”.

За преписвачи са набедени и германците. При тях приликата с парче на Дейвид Гета е директна, пише Нова ТВ.

Сърбите не остават по-назад. Приликите с парче на Кейти Пери се надушват от километри.

Световните медии коментираха, че в борбата за победа някои изпълнители ще останат известни само с това, че са преписали.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *