Смок изпълзя пред банка в Дупница, шмугна се в полицейска патрулка

Смок се шмугна в ходовата част на полицейска патрулка в центъра на Дупница, куриозната случка се разигра пред входа на банка.

Около 20,20 ч. в неделя 17-годишният Благовест Чорбаджийски затворил семейния магазин за детски дрехи и колела на „Минчовия площад“, който се намира в центъра на Дупница, и си тръгнал за вкъщи. Като пресичал пешеходната пътека срещу клон на гръцка банка, видял на тротоара смок. Заснел с мобилен телефон влечугото и го пуснал в социалната мрежа.

Пред репортер на „Струма“ възпитаникът на ПГ „Хр. Ботев“ в Дупница Благовест Чорбаджийски разказа: „Не очаквах да видя влечугото. В първия момент помислих, че е змия. Дойдоха мои приятели, насъбраха се хора, установихме, че става въпрос за смок. Това не е опасно влечуго, но през деня оттам минават много хора и ще се стресират, ако попаднат на него. Веднага позвъних на тел. 112, за минути пристигна патрулка. Докато дойде пожарната, смокът се мушна под двигателя на полицейската кола пред погледа на полицаите. Те нямаше какво да направят, само гледаха какво се случва. Привечер захлажда и очевидно влечугото търсеше топло местенце, затова се мушна до ауспуха.

Огнеборците пристигнаха със специални щипки за хващане на влечуги, но не им се наложи да ги използват. Пътните полицаи решиха да закарат патрулката в двора на пожарната в Дупница, там щели да накарат смока да излезе с пароструйка. Впоследствие се разбра, че смокът е изпаднал някъде по пътя, преди полицаите да стигнат до пожарната. Според баща ми толкова голям смок няма как да вирее в градска среда. Най-вероятно е пристигнал с някоя кола, в която се е скрил, както в случая с патрулката“, обясни Благовест Чорбаджийски.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *