Кучето на граничния полицай Б. Бориславов с бойно кръщение, признаха му основна заслуга за отстреляните 80 пъдпъдъка, 30 гривяка…

Кучето на шефа на 13-а ловна дружинка в кюстендилското село Вратцата Боян Бориславов направи бойното си кръщение на първия излет на новия ловен сезон в събота. Гончето, порода Курцхаар, сякаш беше попаднало в кучешкия рай без верижка, скитащо на воля по полето с ловците и оставено единствено на ловния си нагон, който го водеше из ожънатите ниви и храстите, откъдето вдигаше ята пъдпъдъци, гривяци, яребици…
„Това беше първото му излизане на ловна мисия и показа голям хъс в гоненето на птиците, отстреляхме 80 пъдпъдъка, 30 гривяка и 20 бекаса, като с чисто сърце мога да кажа, че 80% от заслугата за добрия ни отстрел беше на кучето“, обясни Бориславов, който е граничен полицай на ГКПП – Гюешево и един от най-опитните и дългогодишни ловци в дружинката.
Кучето му е голяма слабост, защото броил за него 3000 лв. и го гледал като малко дете. От суеверие не иска да му каже името, защото според ловджийското поверие така могат да ти откраднат кучето. Гончето загрява за истинския лов през есента, когато дружинките пускат „тежката артилерия“ срещу дивите прасета.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Калашников

    Дано сте се НАХРАНИЛИ! То глад се не трае. Ай завалийте – да убиват невинни и беззащитни птици. Защо, бе „умници“ щастливи? Какво са ви направили птиците? Да ви се не види и на ГЛАДНИТЕ въшки..

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *