Кюстендилската ябълка от района на Багренци в центъра на българския щанд на международното изложение в Барселона

Кюстендилската ябълка, отгледана в землищата на с. Багренци, с. Пиперков чифлик и с. Граница, бе един от хилядите хранителни продукти, представени на международното изложение Alimentaria & Hostelco 2022, което започна на 4 април в панаирното градче на Барселона, Испания.
Апетитният български плод бе представен от „Булгарплод“ – Кюстендил, поканен заедно с още 3000 изложители от цял свят, донесли най-добрите си плодове, зеленчуци, меса, млечни продукти, закуски и сладкиши, консерви, органични и функционални храни.

На щанда посетителите могат да дегустират натурални сокове, конфитюри, сушени плодове, доматено пюре и да се запознаят с най-модерните иновативни решения, съобразени със здравословния начин на хранене и на живот.

Очаква се през четирите дни на изложението да бъдат насрочени над 12 500 бизнес срещи с дистрибутори и търговци от САЩ, Индия, Мексико, Перу, Колумбия, Обединеното кралство, Чили, Сингапур, Австралия, Нова Зеландия, Холандия, Канада, Тунис и Обединените арабски емирства.

ВАНЯ СИМЕОНОВА



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *