Кюстендилските съдии отрязаха затворник, поискал 5000 лв. заради липса на комфорт

Административният съд в Кюстендил спря мераците на затворник, поискал обезщетение от 5000 лева за причинен тормоз през периода 02.04.2018-10.07.2019 г. поради поставяне в неблагоприятни условия за изтърпяване на наказанието лишаване от свобода. В исковата си молба пред съда мъжът се оплаква от лоши битови условия в затвора в гр. Бобов дол. Лъчезар Димитров вече е изтърпял наказанието си, наложено от магистратите за кражба.  

Според администрацията на затвора дейностите по дезинсекция и дератизация на спалните и битови помещения, обитавани от лишените от свобода, се извършват веднъж месечно, а при подадени сигнали се третират допълнително. Използват се универсални химични препарати с по-широк спектър на действие за различните видове инсекти.

Винаги, когато е имало оплаквания за дървеници, администрацията е извършвала третиране на помещения с препарат, а при необходимост – и смяна на дюшеците. През лятото на 2019 г. по искане на групата, в която е бил настанен затворникът, администрацията на затвора е закупила препарат, с който въпросът е решен по-ефикасно. Отделно от това всяка седмица администрацията на затвора е извършвала пране на спалното бельо на лишените от свобода, а на 3 месеца – и личните одеяла, са обяснили от затвора, а съдиите са приели аргументите им.

ГЕРГАНА ИВАНОВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *