К. Калинков се закле за втори път този мандат като кмет на Пороминово, започна управлението с познатия проблем №1 – водата

Кметът на Пороминово Кирил Калинков положи клетва като новоизбран управник и отново пое управлението на кочериновското село. Калинов спечели два пъти изборите за мандат 2023 – 2027 – веднъж през октомври 2023 г., и втори път миналата неделя, на 23 юни, защото напусна сам поста за 3 месеца заради ненавреме прекратена регистрация на фирмата му.

Поредното му встъпване в длъжност съвпадна и с необходимост от спешно решаване на един от най-болните проблеми на Пороминово – питейната вода и слабото й налягане поради изтичане на водата от старата инсталация.


Още през месец декември 2023 година всички необходими тръби и части за подмяна на водопровода в селото бяха купени, но тъй като водният оператор „Кюстендилска вода“ ЕООД така и не намери време да започнат ремонта, миналата седмица част от материалите били предоставени за отстраняване на проблем в село Мурсалево.

Кметът на Кочериново Станислав Горов пое ангажимент всички тръби и съоръжения, пренасочени към село Мурсалево, но закупени за нуждите на село Пороминово, да бъдат възстановени веднага, когато от ВиК дружеството са готови да започнат работа. Кога обаче ще стане това не е ясно.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *