Леден душ за българите в Гърция! Бъркат с 500 евро в джоба след потопа

Десетки българи с удавени от циклона „Нефели“ на остров Халкидики автомобили ще трябва да се бръкнат с по 500 евро за гръцки репатрак. Нашите туристи са блокирани в гръцките курорти и се чудят как да транспортират возилата си у нас, защото не всички имат „Автоасистанс“ в застраховката „Каско“, съобщава „Монитор“.

Застрахователят не поема този разход в чужбина, ако това не е изрично упоменато в полицата. Гръцки фирми обаче вече им искат по 500 евро да откарат автомобилите до границата ни. Освен това застрахователи препоръчват, ако колата е била под вода, собствениците й да не палят двигателя. Причината е, че ако това се случи, застрахователят може да откаже да плати при повреден мотор.

Първото, което трябва да направим в подобна ситуация, е да се обадим на този, който ни е сключил застраховката, защото той най-добре знае къде се намира тя, при какви условия е сключена, има ли допълнителна опция за автоасистанс за България или чужбина, съветват застрахователни брокери.

„Дъждовете са природно бедствие. То се покрива, ако колата има Каско“, поясни Ивета Кунова, председател на Българската асоциация на застрахователните брокери. Тя обаче предупреди, че ако автомобилът има само „Гражданска отговорност“, щетите, нанесени от пороите, няма да бъдат обезщетени. Кунова посъветва пострадалите да използват застрахователен брокер, който да ги координира и насочва при възникнали проблеми.

По последна информация най-тежка е била ситуацията в Неа Врасна, Хрисуполи и Ставрос, като според прогнозите подобряване на времето може да се очаква най-рано от петък следобед.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *