Лекар с последни данни за състоянието на Местан и пострадалото семейство

Семейство Ахмед продължава да бъдe в болница, след като вчера пострадаха при катастрофа с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан, съобщава bTV. При инцидента загина бебе на шест месеца.

„Състоянието на семейството е стабилно. Майката и детето се намират в Хирургично отделение, а бащата в Травматологично отделение. Бащата е с контузия в областта на кръста и съмнение за спукан прешлен, но общото му състояние е добро, той е в съзнание. Същото се отнася за майката и детето – те имат повърхностни контузии”, заяви проф.д-р Тодор Черкезов, изп. директор на МБАЛ „Др. Ат. Дафовски” – Кърджали. 

От болницата допълниха, че майката има наранявания в областта на главата, при жената се е наложила хирургична намеса. При детето има рани в областта на глезена. Ударът между двата автомобила стана на разклона за Загорско и Джебел.

Към момента разследващите не посочват кой е бил виновен за инцидента. Фактите показват, че колата на лидера на ДОСТ излиза на път с предимство, а другият автомобил се е движел с висока скорост.

„Беше му направено пълно изследване – рентгенография на шийни прешлени, на китката на ръката. Състоянието му е добро, не са установени здравословни проблеми”, коментира проф.д-р Тодор Черкезов.

Заради евроизборите разследването може да бъде спряно, ако Лютви Местан се кандидатира за евродепутат, той ще придобие имунитет. За причиняване на смърт по непредпазливост, законът предвижда до 6 години затвор.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *