Топ теми

Лекторка от Китай показа пред ЮЗУ студенти и преподаватели как се готви нудълс с говеждо месо

Вечер на китайската кухня се проведе в стая „Конфуций“ към ЮЗУ „Неофит Рилски“. Събитието, на което присъстваха студенти, преподаватели и граждани на Благоевград, бе организирано от Филологическия факултет. Лекторката от Китай Ю Мин запозна гостите с традиционни ястия от китайската кухня и с начина им на приготвяне. Едно от ястията, които тя презентира, беше нудълс с говеждо месо. Демонстрацията бе придружена от показването на видео клипове, илюстриращи стъпките в приготвянето на това ястие от китайски готвачи. Присъстващите опитаха и китайски салати. Истинско предизвикателство за гостите беше използването на китайски пръчици за хранене при дегустацията на блюдата.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *