ЛЕК ЗА ГОЛОВА НЕМОЩ! „Пирин“ (ГД) взима юноша на московски гранд със стаж в І руска дивизия, преговаря с бразилец и италианец

„Пирин“ (Гоце Делчев) подхвана офанзива за привличането на поне две нови попълнения навръх рестарта на първенството в Югозападна Трета лига. Това стана ясно от действията на ръководството и треньорския екип, които продължават до последно да търсят вариант за засилване на футболния тим. Обсъждат се петима играчи, сред които трима са чужденци. Основното внимание е насочено към нападатели, след като и наставникът Йордан Боздански, и от управата на неврокопчани подчертаха головата немощ на отбора в изминалите контроли. Най-близо до трансфер в Гоце Делчев е юношата на „Спартак“ (Москва) Денис Авдонин. Роденият през 1996 г. руснак се очаква да пристигне в следващите дни. В момента се уточняват административни и визови проблеми заради статута му на гражданин на страна извън Европейския съюз. Иначе той няма проблеми с жълтата си карта, защото разтрогна договора си с първодивизионния „Балтика“ (Калининград) по взаимно съгласие. В гоцеделчевския клуб изгледаха записи с представянето на Авдонин, който в последния си сезон във втората по сила руска лига игра 6 мача и вкара 1 гол, а според тамошните медии е напуснал вследствие на дълга „треньорска контузия“. Футболистът може да бъде изпробван от Й. Боздански още утре в спаринга с „Банско“. Най-вероятно обаче благоевградският Зико ще го използва официално не по-рано от средата на март, за да се аклиматизира оптимално.

Сред потенциалните попълнения на „Пирин“ (ГД) е бразилец, който има португалски паспорт и е с офанзивни функции. Другият предложен на клуба е италиански халф, като и той, и кариоката са на по 22 г.

„Работим по селекцията и ще продължим. Тя е отворен процес и правим всичко необходимо, за да имаме облик. Има и още двама българи, с които сме в контакт, но всички останали освен Денис Авдонин не можем да назовем поименно, тъй като продължаваме преговорите с тях“, коментира председателят на управителния съвет на неврокопчани Иван Близнаков.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *