Лесни грим визии за жени с кафяви очи

Знаете ли, че повече от половината население на земята е с кафяви очи, но всъщност няма два напълно идентични чифта? Дори еднояйчните близнаци имат сходни, но все пак различни ириси, точно както и пръстови отпечатъци. От тъмен шоколад до топъл карамел, съществуват адски много нюанси. Затова днес ще ви споделим изпитаните съвети на Шърли Пинксън, известна гримьорка и съосновател на W3LL People, която се грижи за грима на много холивудски знаменитости, пише Iwoman.bg.

Ето нейните идеи спрямо най-често срещаните кафяви тонове.

1. Тъмен шоколад

Тъмнокафявите очи, които често могат да бъдат объркани с черни, имат адски богат избор на цветова гама. Доверете се на дълбоки и наситени багри като слива, патладжан, изумруд или сапфир и се опитайте да ги намерите в металически отблясъци. Същите живи тонове на бижута създават контраст, който сякаш оживява тъмнокафявите очи.

След като сте нанесли основа на целия клепач, използвайте средно голяма четка, за да нанесете сенките. Внимавайте да не излизате извън костта на веждата, защото има риск да се получи доста крещяща визия. Почистете с мокра кърпичка външния ъгъл на окото и блендирайте цвета с друга четка. Нанесете бял или сив металически цвят във вътрешния ъгъл на клепача и продължете с очна линия и спирала.

2. Топъл карамел

При средните и светли кафяви нюанси, всичко опира до подчертаването на по-ярките нюанси на ириса. Например, ако имате повече медни оттенъци около зениците си, заложете на блестящ бронзов, червен или златист цвят.

3. Златен кехлибар

Тези очи са колкото красиви, толкова и трудни за работа, защото често са „хамелеони“ според Пинксън. В един момент те изглеждат зелени, а в следващия са с цвят на уиски. При грима трябва да решите кой цвят искате да подчертаете. Например, ако искате очите ви да изглеждат по-зелени, заложете на червеникаво-бронзова гама. А ако целта ви е да подчертаете златистата им „фасада“, обърнете се към синята гама. Без значение с кой нюанс действате, допълнете го с безцветен блясък инад зениците и върху вътрешните ъгли на очите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *