Летен вирус с висока температура удря малки и големи

Опашки се извиха пред кабинетите на личните лекари в Перник заради летен вирус. Той поваля хора от всякаква възраст, съобщиха джипита. Вирусът започва с болки в гърлото, вдига се много висока температура, скалата на термометрите често прескача 39 градуса.

„Температурата не пада с нищо, дори и с течен аналгин. Придружена е с обща отпадналост, а понякога и с главоболие. Има и кашлица“, обясниха лекарите. Те препоръчват лечение с антигрипни препарати, които да повлияят на симптомите. Необходимо е обаче да се обърне сериозно внимание, ако състоянието не се подобри в рамките на 2-3 дни, защото са възможни усложнения.

От Регионалната здравна инспекция пък съобщават, че дете и мъж са се заразили от кърлежи, варицела пък повали възрастен. 11-годишно дете е с потвърдена лабораторно зараза с лаймска болест след ухапване от кърлеж, 56-годишен мъж е заболял от Ку-треска. 4-ма души са пипнали варицела. Те са на възраст 3, 7, 18 и 33 г. Един от заболелите се лекува в инфекциозно отделение на МБАЛ „Р. Ангелова“ поради настъпили усложнения, останалите се лекуват амбулаторно от личния им лекар. 2-годишно дете и 49-годишен човек също са в инфекциозното отделение на пернишката болница заради ентероколит.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *