Лидерът на ДСБ в Якоруда Димитър Хаджигеоргиев се оплака: Общината бездейства за незаконната къща на бизнесдамата Ива Рашкова, която я изгражда без мое съгласие и на другия съсед Тодор Марин

Димитър Хаджигеоргиев от Якоруда поиска думата във в. „Струма“, за да се оплаче от институционално безхаберие във връзка с незаконен имот. От началото на годината той изпраща жалби до общината и РДНСК – Благоевград, че до неговата къща на ул. „Хаджи Алиш” №32 е построена масивна триетажна сграда, без да е искано съгласието на съседите. Ето какво разказа той:

„Новата къща започна да се изгражда без строително разрешение. Собственик на имота е бизнесдамата Ива Рашкова, която има автобусна фирма. Тя не е търсила съгласие нито от мене, нито от другия комшия Тодор Марин, които сме нейни съседи. Помолих я да направи поне скосен покрив, за да не ми засенчва, но не го направи. Пуснах една жалба до кмета на община Якоруда Нуредин Кафелов, но отговор така и не получих. Изпратих повторна жалба с копие и до началника на РДНСК – Благоевград и попитах дали да разбирам липсата на отговор, че незаконното строителство на сградата се извършва с мълчаливото съгласие на Общинската администрация.

През април получих писмен отговор от началника на РДНСК – Благоевград инж. Асен Йорданин, в който ми обяснява, че „съгласно Закона за устройство на териториите правомощията по извършване на проверка и последващи действия, като спиране на строителството, забрана ползването и премахването на строежи от ІV, V и VІ категория, какъвто е посоченият, са вменени изцяло на кметовете на общините, а органите на ДНСК нямат правна възможност да предприемат действия”.

Чак след това получих отговор и от кмета на Якоруда, че служители на общината били извършили проверка, съставили са констативен протокол и изпратили заверени копия на Ива Рашкова. За всички последващи действия от страна на общината ще бъда уведомен. Само че от 3 месеца няма никакви действия, а пълно бездействие”, категоричен е Димитър Хаджигеоргиев, който представи писмената си кореспонденция с общината и РДНСК. Той е пенсионер по болест, но иначе се занимава с обществена дейност, лидер е на местната структура на ДСБ и зам. председател на ОИК – Якоруда.

Записа БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. tyo

    И защо е замесил Тодор Марин? Всъщност по тоя начин изсече 1000 м2 на роднините си без те дори да подозират

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *