лимони – 2 бр.
мента – 6 – 7 големи, свежи листа
пудра захар – 100 г
лимончело – 80 мл
лед – 450 г
вода – 100 мл
Начин на приготвяне
Обелете 3-4 корички от жълтата част на единия от лимоните и ги заделете, след това обелете двата цитруса, напълно отстранявайки изцяло кората, без да остават бели части от нея.
Разрежете на парченца и махнете семчиците, ако има такива.
Поставете парченцата в блендер заедно със заделените корички, ментовите листа и пудрата захар.
Сипете ликьора, водата и леда и пуснете да се мели всичко на средна скорост, като прогресивно увеличавате до максимална в рамките на около 50 секунди.
Готовото сорбе разсипете веднага в чашки и поднесете на момента.
loading...