Ловджиите от Хаджидимово спретнаха деликатеси по стари тайни рецепти, половинките им наредиха засукани баници на курбан за здраве преди старта на сезона

Ловджиите от Хаджидимово спазиха още една от своите традиции – да „преброят редиците“ и да „сплотят колектива“ в началото на новия ловен сезон. След като миналата седмица проведоха ежегодното си състезание по стрелба по панички, сега всички заедно се събраха в местността Чучура на бивака, който сами направиха с лични средства и усилия.

Повод за сбирката бе курбан за здраве, на който дойдоха почти всички членове на местната дружинка, а на празника, както е традицията за всички подобни поводи, присъстваха нежните им половинки. Те от своя страна се погрижиха за баниците и други домашни лакомства, докато мъжката част се бе ангажирала изцяло в подготовката на местните мезета и курбана.

Основната тежест падна на Григор Милушев, Костадин Спахиев, Николай Захариев, Костадин Митков и Димитър Симеонов, които грижливо си бяха разпределили ролите, за да бъде всичко на ниво, и приготвиха курбана и другите месни ястия по стари хаджидимовски рецепти. Те стриктно спазваха пропорциите, но запазиха в тайна точния им размер и състав, а ястията бяха съвсем достатъчни да спечелят някой от готварските тв формати, коментираха присъстващите.

В същото време председателят Борислав Марваков се бе постарал да изненада приятно членовете, като бе поканил една от младите музикални надежди на региона – Марио Василев, който пристигна заедно с „Европа бенд“ и весели всички присъстващи през целия ден, като сред песните, разбираемо, превес имаха македонските хитове и други любими фолклорни изпълнения. Определено те бяха повод за високия градус на настроението и многобройните хора, които се извиха, а така също и за смелостта на някои от присъстващите да грабнат на свой ред микрофона и да покажат завидни певчески възможности.

ВАСИЛ БОРИСОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *