Лъсна нова мистерия около убийството на Калина

Той не помни нищо. Болят го краката и е изпил два блистера по 10 хапчета, общо 20 хапчета успокоителни. След това се е прибрал при и девойката е поискала да вземе уиски. По време на романтичната вечеря от опиянението от алкохола е загубил разсъдъка си. Не е имал основание за ревност. Имал е всички пароли на момичето от телефона и лаптопа ѝ“, категоричен бе в Съдебната палата юристът Христо Чолаков, пише „Телеграф“.

„Момчето не е лошо. Правили са нестандартни неща в любовно отношение след употребата на алкохол и успокоителни, но не ги помни, твърди той. Бивши любовници на Калина обаче са били разпитани от разследващите и са категорични, че тя никога не е искала и настоявала за нестандартен секс.

Въпреки защитната версия за липса на памет, психиатричната експертиза доказва, че Васил е бил с ясен разсъдък по време на убийството и е съзнавал какво прави.

„Бил е с 0,4 промила алкохол в кръвта, а отделно в организма му е имало малко парацетамол и кодеин“ уточни наблюдаващият прокурор Иван Тасков.

Опитал се е да се самоубие. Първо се е гръмнал с въздушна пушка, а после в шията. „Едната сачма изплюл в патрулката след задържането, а другата още се намира в трахеята му“, категоричен бе адвокатът на Васил, въпреки че в съда не проличаха следи от рани по тялото на обвиняемия.

Припомняме, че Васил бе задържан за убийството на 25-годишната Калина. Сигналът за разигралата се драма в блок в столичния квартал „Банишора“ беше подаден към полицията на 16 януари от бащата на обвиняемия. Той получил смс от сина си, който му написал, че възнамерява да сложи край на живота си. На място полицаите открили тялото на жертвата и обвиняемия, който бил в съседната стая. Калина е открита гола. Тя е починала от задушаване, сочи експертизата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *