Лъч надежда за родителите на малката Изабела, засмукана от помпа на Златните

Състоянието на 4-годишната Изабела, която се намира в реанимацията на многопрофилната болница „Света Марина“ във Варна, се подобрява, макар все още да е тежко. Това съобщи началникът на Детската хирургия в здравното заведение д-р Румен Христов, който извърши тежката операция. Пострадалото момиченце е настанено в реанимацията на МБАЛ „Света Анна“ в тежко състояние и със сериозни увреждания след инцидента, пише „Монитор“.

„През миналата нощ не е настъпила промяна в състоянието на детето, жизнените му показатели са стабилни, но състоянието му е животозастрашаващо. Изабела е на изкуствено дишане в медикаментозна кома, след претърпени две животоспасяващи коремни операции“, посочиха от болницата.

4-годишната Изабела пострада тежко, след беше засмукана от помпата на джакузи в хотел „Адмирал“ в курорта „Златни пясъци“, където е била с майка си и баба си.

Заради водата, която е нагълтало, детето е развило респираторна пневмония. В момента не се налагат други операции, посочи д-р Христов. Продължава разследването на инцидента, очакват се резултатите от назначените експертизи. Според майката на Изабела, в джакузито е липсвала решетката на отвора, откъдето е засмукано детето. Отговорност за това носи собственикът, коментираха от Държавната агенция по метрология.

Оказва се обаче, че никоя институция в държавата, не контролира такива съоръжения. Правомощията на Държавната агенция по метрологията се простират само до търговската мрежа, в която се предлагат джакузита, а междуведомствените комисии към общините пък проверяват само басейните.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *