ЛЮБОПИТЕН ХОД! Спечелилата в ожесточено наддаване кафенето под часовниковата кула в Дупница Р. Данаилова се отказа

Бизнесдамата Радостина Данаилова, която е и съсобственичка на фирма с игумена на Рилската света обител Евлогий, се отказа от кафенето в Дупница, което спечели на търг след яростно наддаване с майката на психиатъра Александър Паризов – Елена Паризова.

В началото на седмицата Р. Данаилова е заявила в общината, че няма да сключи договор, въпреки че спечели битката с Е. Паризова, като предложи месечен наем от 1442 лв. без ДДС. Сега бизнесдамата е решила, че този наем е висок за такова заведение. От общината ще решат дали ще проведат нов търг или конкурс за кафенето под часовниковата кула в градската градина в Дупница.

Както „Струма” писа, в проведения в началото на февруари търг се явиха само двете кандидатки. При стартова цена за кафенето от 272 лв. и стъпка за наддаване от 27 лв., двете яростно наддаваха. В крайна сметка спечели Р. Данаилова с оферта от 1442 лв., след което Е. Паризова се отказа преди последното наддаване.

Кафенето в градската градина се посещава от много майки с малки деца и прави добър оборот.

Предишният наемател на кафенето е Кирил Боянов Бързачки, който на въпрос защо се е отказал от бизнеса с кафенето заяви: „В продължение на 19 г. стопанисвах кафенето, но под натиск от общината го оставих. Взех го под наем срещу 500 лв. месечно. На терена имаше само две стени. Изградих кафенето сам. Разрешителното за преместваем обект е на мое име. От цялата площ  28 кв. м са публична общинска собственост, останалата част от 40 кв. м е държавна собственост. Договорът ми за наем на 40-те кв. м площ изтича през 2021 г. За останалите 28 кв. м договорът за наема изтече през 2018 г. Наема плащах на общината за тези 19 г. Кафенето имаше клиентела, но се наложи да го напусна. Договорих се с общината да ми платят изградената от мен алуминиева конструкция и приключих със заведението”, заяви К. Бързачки.

Той е съсобственик на бензиностанция в Дупница със сина на Давко Давков – Георги.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Гугутка Пърдулева

    Била е подставено лице, подала е т.нар. „подкрепяща“ оферта и сега се отказва, за да може другият да го наеме на по-ниска цена. Изтъркан номер! А ако таистина не си е направила добре сметката, когато е дала офертата, за това народът казва: „Маймуната преди да лапне цяла праскова първо си я мери на задника зали ще излезе костилката“!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *