Любопитно в пленарна зала! Новата съветничка в ОбС – Благоевград Ил. Керина смени центъра с крайнодясна позиция, Д. Урдев предложи да се заведе дело срещу съдията, „вкарал“ ОФК „Пирин“ във Втора лига

Новата общинска съветничка адвокат Илиана Керина положи тържествена клетва и официално зае мястото на напусналия Общинския съвет на Благоевград Илко Стоянов. Водачът на ПП „Глас народен“ подаде оставка в знак на протест срещу отказа на местния парламент да се допита до гражданите за запазването на разкопките на АМ „Струма” край Покровник чрез общо събрание или референдум.

Любопитно обаче бе мястото, което си избра новата съветничка, като седна в крайнодесния блок, редом до групата на Р. Тасков от „Заедно за Благоевград – ЕНП и КБ“, и пред Хр. Ковачки и Злата Ризова от ПП „Нароен съюз“. Позиционирането й бе изненада за останалите съветници, свикнали да виждат Илко Стоянов и Цвета Рангелова от ПП „Народен съюз“, от чиято листа влиза и Илияна Керина, в центъра на залата, с уклон по-скоро към лявото политическо пространство, но никой не я насочи или попита за избора на място.

Пред репортер на „Струма“ Ил. Керина чистосърдечно призна, че не е знаела за партийното разделение по места в пленарната зала. „Притеснено ми е, защото за първи път съм в залата като съветник и въпреки правото ми като гражданин досега не съм присъствала на сесиите на ОбС. Избрах най-крайно място, за да ми е удобно като стана за клетвата“, обясни адвокат Ил. Керина. Тя не подкрепи искането на ПП „Партия на Зелените“ за въвеждане на ротационен принцип на председателство на ОбС.

Интересно предложение за реакция на Общинския съвет и общината във връзка с изпадането на ОФК „Пирин“ във Втора лига направи по време на сесията съветникът Димитър Урдев. Той поиска да се проверят възможностите за завеждане на гражданско дело срещу съдията на последния мач на отбора с „Витоша“ (б.а. Станислав Тодоров). „В крайна сметка парите, които вложихме през последната година, не са малко и не можем да се правим, че не сме ги дали, нали?! Нека всеки, който се подиграва с усилията на който и да е клуб, да поеме последствията от решенията си“, обясни Урдев.

Кметът Камбитов определи предложението като екзотично, но се съгласи, че е недопустимо да се опорочават усилията на община и клуб. „Ние не сме се месили в работата на ОФК „Пирин“, нито съм съдия, нито треньор, нито футболист. За тази година финансовата рамка, която сме определили за издръжка на клуба, сме я изпълнили“, каза градоначалникът, а ОбС прие отчета на ръководството на „Пирин“ за 2017 г. с 27 гласа „за“.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *