Мажете кожата 20 минути преди плаж

Лятото е в разгара си, но докато се излежаваме на плажа или просто се разхождаме под жаркото слънце в очакване на морската ваканция, кожата ни е изложена на редица изпитания. Ето защо е изключително важно какъв слънцезащитен продукт ще изберем и как ще го използваме.

Много хора не знаят, че има разлика между UVA и UVB лъчите. Слънцето не излъчва само един вид ултравиолетова радиация. Дерматолозите обясняват, че тя достига до нас под формата на UVA и UVB лъчи. Вторият вид е виновен за увреждането на повърхностните слоеве на кожата. UVA лъчите проникват много по-дълбоко в кожата, причинявайки стареене на клетките и увреждане на ДНК, което отключва развитието на меланома (рак на кожата).

В миналото се е смятало, че UVA са по-малко вредни от UVB лъчите, но днес вече е известно, че лъчите от тип А са отговорни за злокачественото деление на кожните клетки. Ето защо липсата на UVA филтри в слънцезащитния крем, който използвате, може да бъде причина за сериозно увреждане на кожата.

Друг не особено известен факт е, че независимо какъв продукт сте избрали, той има нужда от време, за да подейства и защити тялото ви от опасните лъчи. Важно е да мажете кожата поне 20 минути преди излагането на слънчева светлина. В противен случай, ако се намажете, когато вече сте на плажа, рискувате въпреки това да изгорите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *