Майката на Еджринка, загинала в катастрофата с Местан: Той ни я отне, бяхме щастливо семейство, никога повече няма да бъдем!

Нова тв излъчи още подробности от разказа на почернените родители на малката Еджрин, загинала от удар с колата на Лютви Местан. Разговорът се провежда в дома им, където дрешките на бебето още са на простора. Минали са два дни от погребението на момиченцето.

Семейството е било на разходка в съседен град, оставали са 20 метра, за да се приберат у дома. Те обаче не ги изминават:

„Той ни я отне, той взе нашата Еджринка. Бяхме щастливо семейство, никога повече няма да бъдем!“, плаче майката пред камерите. По лицето на жената личат многото шевове.

„Първо от колата излезе сина ми, после аз, жена ми лежеше по гръб. Малката я нямаше. Тя беше на 2-3 метра от колата. Беше изхвърчала”, сподели бащата на бебето – Юсеин Ахмед.

„Когато пристигнах на мястото, първо видях големия ми внук. Каза ми, че е добре. Но сестричката му не е. Видях и Лютви Местан. Беше се заключил в колата”, коментира дядото на бебето – Тефик Ахмед.

По думите му Местан не е оказал никаква помощ. „Стоеше като паметник!”, допълни той.

„Разбира се, че виновен е г-н Местан! Той имаше знак „стоп“, а аз бях на път с предимство. Искам да отиде зад решетките. Нека държавата ни помогне и хората да ни помогнат да има правосъдие”, коментира още бащата на бебето.

Разследването срещу политика вече е на специален надзор от главния прокурор. Сотир Цацаров възложи на Върховната касационна прокуратура да окаже „засилена методическа помощ на прокурорите в Кърджали”. Такъв надзор на разследването вече беше поискан от роднините и родителите на загиналото бебе.
 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *