Майката на починалата родилка: Сигурни сме, че става въпрос за лекарска грешка

Сигурни сме, че става въпрос за лекарска грешка. В 9.20 часа излязоха и казаха, че секциото не е започнало, защото има проблем с упойката. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Веска Петрова, майката на починалата в Плевен родилка след планирано секцио. Бебето на 38-годишната Маргарита все още е в кома.

Смъртта е настъпила в 9.30 часа. Детето го изнесоха в 9.50 часа – било без кислород, майката е била починала. Когато минаха покрай нас, му даваха изкуствено дишане с една помпичка, каза бащата на починалата жена – Петър Петров.

Когато минаха покрай мен, пипнах дъщеря ми по ръцете и краката – бяха студени. Казах на лекарите „Дайте си ми детето, то е умряло“. Дъщеря ми е умряла още там, на масата, а не в реанимацията, каза Веска Петрова.

Бащата е категоричен, че дъщеря му никога не е боледувала сериозно.

Никога не е имала проблем с упойките, нито пък е имала високо кръвно, както казват. Тя си отиде здрава и права, заяви майката на Маргарита.

„Анестезиоложката е някаква баба, въобще й нямам доверие“ – това бяха последните думи на дъщеря ми, посочи Веска Петрова.

Родителите на починалата родилка са категорични, че ще изискат записите от камерите. Ще предявим граждански иск. Това е убийство, подчерта майката на Маргарита.

В тази болница не си вършат работата както трябва. Убиха жива и здрава жена, бебето го изнесоха в критично състояние. Нямам думи, заяви бащата на починалата родилка.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *