Майка на 3 деца почина в Лондон, отказали да я вземат в болница

36-годишна майка на три деца почина в Лондон със симптоми на коронавирус, след като извиканият спешен екип решил тя да не бъде хоспитализирана.

Съпругът на Кайла Уилямс се обадил на Бърза помощ в петък, след като тя започнала да се задъхва, да има болки в корема и да повръща. Преди това страдала от кашлица и висока температура.

Отзовалият се на обаждането му екип я прегледал, но казал, че не може да я вземе в болница, тъй като не се смята за приоритетен пациент.

Политиката на британските здравни власти е да хоспитализират само хора, които имат и други заболявания и затова е рисковано да бъдат оставени да се справят сами с коронавируса.

На Кайла е направен тест дали е заразена с КОВИД-19, но резултатите не били готови, когато на следващия ден съпругът ѝ Фабиан звъни отново за помощ.

Дошлите на място 3 линейки опитват да я спасят, но не успяват. След това идват полиция и траурна агенция, които вземат тялото, но и досега мъжът не знае нищо за смъртта на жена си.

Препоръчано му е само да се самоизолира, тъй като е диабетик на инсулин. Междувременно британско семейство поиска публично да бъде тествано за коронавирус, тъй като смята, че може да е причинило несъзнателно заразата във Великобритания месец по-рано от известното.

Бащата бил на ски в австрийския курорт Ишгл през януари с двама приятели от САЩ и Дания. И тримата се разболяват след завръщането си у дома, а след тях и близките им. Симптомите при всички са като за коронавирус, но се лекуват в домашни условия.

Вече разследват курорта Ишгл, с който се свързват стотици случаи на заразени,тъй като се смята, че е прикривал болни и е продължил да работи до март.

50-годишният английски IT специалист Дарън Бланд смята, че ако бъде потвърдено, че е нулевият пациент за Обединеното кралство, може да помогне на специалистите да разберат как се разпространява епидемията на Острова. Той прибягва до публично искане да бъде тестван, тъй като в Англия проверка за КОВИД-19 се прави само на хора, които са в тежко състояние. Даже в социалните медии се повдигна въпрос защо принц Чарлз е тестван, след като е добре. С

лед новината, че той е заразен с коронавирус, Меган не пускала Хари да се върне от Канада, за да види баща си, тъй като е опасно, пише “Дейли мейл”.

Британското правителство ще пусне до дни масови тестове, които откриват антитела срещу коронавирус, което ще позволи на някои хора да се върнат на работа, ако вече са преживели заразата. Това е особено важно за медицинските специалисти, чийто недостиг вече се усеща.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *