Майка разтърси Фейсбук: Бездушна лекарка отказа да прегледа детето ми

За пореден случай на лекарско бездушие разказва майка на дете от София. Тя описва цялата история във Фейсбук и признава, че винаги е уважавала лекарската професия, но случилото се я потресло дълбоко, пише флагман.

Ето какво разказва майката на 11-годишно момче:

„Аз съм човек , който се респектира единствено от лекарската професия.Днес да ви разкажа за чудото , с което се сблъскахме със синчето ми.От два дни е с хрема ,но започнада диша тежко и днес – хоп търсим личната лекарка.За зала участ – току-що с тръгнала.Гледаме пред съседния кабинет хора няма.Показва се лекарката – д-р Талева , Лозенец , поликлиниката на „Кръста“.Моля се аз най-смирено и уважително само да му преслуша гърдичките , че пролетта бяхме се разболяли от пневмония и ме е страх да не удари пак.Не мога – казва , чии пациенти сте?

На колегата Ви, казвам , д-р Найденова , но я изпуснахме за малко.Не, няма да ви прегледам , недопустимо е. Гледам тъпо и пак се моля -но нали нямате пациенти в момента , ще Ви отнеме минути и защо да е недопустимо – става въпрос за болно дете.-Няма да ви прегледам-отговаря.И тогава аз – безмълвна , но моето момче – на 11 г. й казва „Нали затова сте тук и нали сте лекар?!“ -Е , сега изобщо няма да ви прегледам – отговаря д-р Талева ,завърта си гърба и се прибира в кабинета си.Какво да кажа, благодарна съм на много лекари пррез годините, но такова чудо не бях виждала – да обърнеш гръб на болно дете – ей-така – безапелационно.

И се питам – ако беше бръкнала в джоба си да си плати следването – около 100000 евро/колкото си плащат колегите й навън/ дали така щеше да се държи? Хем учали на гърба на българския данъкоплратец , хем практикува в негово помещение /общнско/ на смешен наем , хем Хипократова клетва за нея не важи.

И не е жена и не е майка и какво е тогава тази жена с титлата доктор?!“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Някой

    Алексова, не си учила само ти 10 години, не си имала само ти безсънни нощи и дежурства и не си давала само ти пари за обучение, не се превъзнасяй! Може за 2-3 мин да преслушаш гърдите на дете, пък никой не те кара да правиш задълбочен обстоен преглед и да се похабиш и измориш, няма да загинеш! Или трябва да ти заплатят прегледа и затова толкова роптаеш като колегата ти? Може да поискаш да ти заплатят и да ти издигнат приживе паметник само за разговора с теб, пък какво остава за прегледа?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *