Македонец спечели конкурс за деловодител в Окръжен съд – Благоевград

Македонец спечели конкурс за деловодител в Окръжен съд – Благоевград. Късметлията, надвил конкуренция от  14 участници, е юристът Славко Тупанчески, който има двойно гражданство. Комисията го е класирала на първо място след проведен конкурс, който е преминал на три етапа. На първия, включващ подаване на набор от документи, са преминали 14 кандидати, които са допуснати до втория етап – писане на съдебно удостоверение. На този изпит са участвали 12 участници, тъй като двама от кандидатите са се отказали. Писмените работи на двама от участниците са анулирани, тъй като са изписали личните си данни, става ясно от протокола на комисията. До третия финален етап са допуснати всички 10 участници, като с най-много точки – 40, е била оценена Даниела Костадинова, следвана от Кристина Георгиева – 38.33, по 36.67 точки са получили Христина Манева и Диана Трайкова. Славко Тупанчески е в „златната среда” с 21.67 точки. До третия етап – събеседване, са допуснати всички 10 участници, от които двама не се явяват. Там македонецът с българско гражданство се е представил най-добре от 8-те кандидати и комисията му дава 39 точки, на временния водач в „състезанието“ Даниела Костадинова – 15.33 точки, 22 точки на Диана Трайкова и по 21 точки на Кристина Георгиева и Христина Манева.

След като на последния кръг Славко Тупанчески дръпва мощно напред, той е класиран на първо място с общ резултат от 60.67 точки, следван от Кристина Георгиева с 59.33 точки и Диана Трайкова с 58.67 точки. Съгласно класирането комисията предлага на административния ръководител на Окръжен съд – Благоевград Катя Бельова да сключи договор със Славко Тупанчески.

Македонецът с българско гражданство е с юридическо образование и живее отдавна в Благоевград. Работил е като брокер в агенция за недвижими имоти, активно е участвал в конкурси – за юрист в РД „Социално подпомагане“ в Благоевград, а последният, за който е подал документи, се е провел вчера в УНСС за придобиване на сертификат за „вътрешен одит в публичния сектор“.

Изглежда Тупанчески добре се е социализирал в града, тъй като е избран за съдебен заседател в Окръжен съд. Той е сред кандидатите, одобрени от общинска комисия през ноември 2017 г., които след това положиха клетва. Проявява интерес и към политиката, тъй като е включен за член в секционна избирателна комисия в Благоевград за европейските парламентарни избори от името на партия ГЕРБ.

ЛИЛИ ИЛИЕВА   

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. емилия кирилова

    за да бъде включен като член на сик,не е задължително да проявяваш интерес към политиката.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *