Малчугани изгряха на модния подиум в ЮЗУ със „Слънцето в житния клас”

Студенти от Техническия факултет и Факултета по изкуства на ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград показаха своите постижения в областта на модата на стилно ревю в I УК на висшето училище. Младите дизайнери от специалност „Моделиране, технология и мениджмънт в шевната индустрия“ представиха облекла, проектирани в различни стилове и изработени под ръководството на преподавателя Елена Благова и ас. Умме Капанък в технологичните лаборатории на университета. Представена бе и част от дипломната колекция на студентката Ивона Расийска, която се обучава в ОКС „магистър”, специалност „Моделиране, технология и мениджмънт в шевната индустрия“. Облеклата са разработени и внедрени в производство под марка, собственост на дизайнерката.

Студентите от специалност „Мода” показаха четири колекции. Айше Чаушева от специалност „Маркетинг и реклама в модния дизайн” впечатли публиката с облекла пролет-лято 2018 за най-малки принцеси, които са  реализирани под ръководството на ас. д-р Татяна Христова.

Колекциите „Флейм” на второкурсничката Моника Станева, „Цвете на боговете” на колежката й Даница Стоянова, вдъхновената от руските облекла „Сольнечный круг” на дизайнерката от трети курс Татяна Донкова също впечатлиха многобройната публика.

На сцената заедно със студентите излязоха и малчуганите от Школата по мода и дизайн към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, с ръководител Мария Онтева. Те представиха колекцията „Слънцето в житния клас”, която е удостоена с четири награди на националния конкурс „За хляба наш”.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *