Масаж на кутрето лекува черния дроб

Въпреки съвременните методи за диагностика и възстановяване хората все още се обръщат към древни техники и ритуали. Една такава забравена техника е лечението с манипулация на малките пръсти, съобщава Ретро.бг. Лекарите казват, че тайната сила на малкия пръст е била известна още в древен Рим.
Римските лечители знаели, че с натискането на пръста можете да възстановите здравето на войник или центурион. Нещо повече, дори римските владетели прибягват до подобен метод за коригиране на собственото си здраве. Същността на лечението е в правилната манипулация на пръста. Както знаете, голям брой нерви са съсредоточени в човешките крайници. 

Натискът върху тях лекува, защото тече предаване на импулси към всички органи. Например с помощта на малкия пръст можете да проверите здравето на черния дроб. За целта разперете пръстите на дланта, като ги държите в напрежение. След това трябва да опитате да огънете показалеца си. Ако по време на това движение малкият пръст запази положението си, тогава черният дроб е нормален. Ако започне да „излита“, тогава е необходимо да отделяте 2-3 минути на ден за масаж на кутрето. С негова помощ можете да отпуснете ръцете си и да премахнете умората. За това е необходимо да го масажирате, като започнете с фалангата с нокътя и натиснете, преминете към основата на пръста, преминавайки през цялата му дължина.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *