Маска за коса като от реклама  

Ако чувствате, че косата ви е загубила естествения си блясък и жизненост и тайно завиждате на дамите с буйна грива, които виждате в рекламите, имаме добри новини за вас! Бързо и доста евтино може да направите, че косата ви да изглежда като на корица от списание, само с помощта на желатин. Той е отлично средство за възстановяване и укрепване на косъма.

При честата употреба на стилизиращи продукти и уреди е особено необходимо да полагаме специална грижа за здравето на косата. Понякога балсамите не успяват да я подхранят в дълбочина, а добавки като силикон дори възпрепятстват усвояването на влагата от косъма. Маската с желатин е чудесна естествена алтернатива, богата на ценни кератинови протеини.

Желатинът има възстановяващо действие върху увредените части на косата, придава гладка текстура, намалява цъфтежа и възвръща блясъка.

Ето как да си направите лесна и ефикасна домашна маска:

Продукти
1 супена лъжица желатин
1/2 чаша топла вода
1 чаена лъжица ябълков оцет
по желание за суха коса може да добавите 2 супени лъжици зехтин, кокосово масло или натурален балсам за коса.

Смесете желатина с водата и разбърквайте до разтваряне. Добавете оцета и подхранващото масло. Поставете в хладилник, докато миете косата си, а после нанесете върху чиста коса. За равномерно разпределение можете да разрешите с широк гребен, след което оставете да действа 10 минути.
Измийте косата, като първо оставите водата да размекне желатина, а после внимателно масажирайте до премахване на продукта. После може да нанесете балсам или маска за коса.Ретро.бг

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *