Масло от гроздови семки помага при косопад, забавя стареенето на косъма

Едно от най-често използваните масла за разкрасяване и подобряване състоянието на кожата и косата е маслото от гроздови семки. Бързо се абсорбира от кожата, като я оставя мека и гладка, а ако страдате от косопад, това е една от най-добрите грижи. Кои са останалите му ползи за здравето и красотата на косата?

Възстановява косата ви
Маслото от гроздови семки се разглежда като ревитализатор за коса в традиционната индийска медицина. Студено пресованото масло е богато на олеинова киселина, както и на линолова. Това са мастни киселини, които помагат за подхранване на косата. Линоленовата киселина е омега-6 мастна киселина, която помага за стимулирането растежа на косата. Също така ценното масло съдържа витамин Е, който е естествен антиоксидант, намаляващ увреждането от свободните радикали в организма, които имат отношение и към появата на косопад.

Запазва влагата
Поради високия процент на мазнини в маслото от гроздови семки то е полезно за овлажняването на сухия скалп и косата ви. Този вид масло често се използва в козметиката поради регенеративните му способности, което позволява кожата да бъде добре защитена и овлажнена. Същото действие ще има и върху скалпа ви. Нанасянето му ще помогне да поддържате кожата на скалпа и косата в добро състояние.

Забавя стареенето на косата
Противовъзпалителните, антиоксидантните и антимикробните свойства на гроздовото масло го правят ефективно естествено средство за почистване на косата. Маслото съдържа съединения, които са сочени за едни от най-мощните антиоксиданти, които се борят с уврежданията от свободните радикали в организма.

Помага при пърхот и раздразнен скалп
Маслото от гроздови семки е натурално средство в борбата с пърхота, както и себорейния дерматит – състояние, което оставя скалпа сърбящ, причинява червен обрив и лющене на кожата. Тъй като маслото е богато на полифеноли, както и на мастни киселини, то може да спомогне за зарастването на рани в областта на скалпа. Това го прави подходяща естествена грижа и при раздразнен скалп.

Как да използвате маслото като грижа за косата?
За да се възползвате максимално от хранителните му свойства, употребявайте гроздовото масло самостоятелно или смесено с други масла за коса по ваш избор, като масло от коприва, розмарин и други. Около 4 до 6 супени лъжици масло от гроздови семки могат да се комбинират с една супена лъжица или две смеси от етерично масло, които могат да подхранят косата ви. Може половин час преди измиването на косата си да масажирате с него нежно скалпа и да оставите да подейства. Маслото от гроздови семки е чудесно и за вашите домашни маски за коса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *