Масов бой в ромската махала на Петрич заради силна музика

Забележка за силна музика отприщи масов бой в ромската махала на Петрич. Екшънът станал около 6 ч. сутринта, след като цяла нощ в къщата на Методи Димитров се вихрел купон за рождения му ден. Неговият съсед Смилян Ангов не издържал на децибелите и отишъл да направи забележка на купонджиите. Това обаче предизвикало недоволство от тяхна страна и за минути се стигнало до сбиване. В масовката се включили тълпа от роми, които въпреки ранния час започнали да хвърлят камъни едни срещу други. В баталните сцени са участвали около 100 души.

Сериозно пострадали от мелето няма благодарение на бързата реакция на полицията. На място пристигнала първоначално една патрулка, след това дошло подкрепление и ситуацията била овладяна. След разпити на участниците в разправията са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство и шестима от участниците бяха изправени пред дежурен съдия от Петричкия районен съд.

След 4 ч. съдебно заседание и разпит на множество свидетели, които обясняваха как се е стигнало до случката, четирима от изправените пред съда бяха оправдани, а на рожденика Методи Димитров и Смилян Ангов бяха наложени глоби от 150 лв. Наказанията, определени от дежурния съдия Атанас Кобуров от РС – Петрич, могат да бъдат обжалвани пред Окръжен съд.

Според запознати проблемът с високите децибели на музиката в ромската махала се задълбочава и ако не бъдат наложени санкции от общината за неспазване на Наредбата за обществен ред, нещата ще ескалират.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Ivan

    Искам да кажа че съм възмутен от това което Стана защото тези момчета които участваха в боя със съседи и когато тази музика свири цяла вечер на тебе ти се спи защото утре ставаш В шест половина да отиваш на работа а те не спират и това е системно с с години и подчертавам че са подадени жалби и в общината в град Петрич лично устно и писмено на господин Бръчков и до полицията са подписани много жалби обаче те не обръщат внимание и ще стане и по-лошо Защото те не си вършат работата да им се налагат санкции да си вземе Това оборудване тази музика и да видим дали пак ще пускат

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *