Матю призна защо е заклал 15-г. Юлия

Вече е ясен убиецът на 15-годишното момиче в Германия, което е от румънски произход. „Престъплението е разкрито, за нас няма повече неясноти по случая“, обяви прокуратурата в Мьонхенгладбах на специална пресконференция, която разследва смъртта на Юлияна.

Mомичето бе убито с нож от бившия си приятел – турчин, който има български паспорт – Матю Костов. Той бил много ревнив, според свидетелствата на негови приятели, пише днес.бг.

Бил гадже с румънката Юлия от две години, но преди две седмици тя го зарязала и пред тях той заявил: „Ако е заради друг, ще я убия“.

Издебнал момичето на връщане от училище и я промушил с кухненски нож с 15-сантиметрово острие. Четири от прободните рани се оказали смъртоносни. Юлия паднала обляна в кръг и крещяла за помощ. Чули я няколко клошари, които били наблизо, и веднага извикали линейка.

Тя обаче починала от раните си в болницата. Семейството й ще я погребе в родното й място – градче край Букурещ. Близките на момичето са наели автобус. Бащата на загиналата й купил бяла рокля, за да я погребе по техните обичаи.

Фамилията на Юлияна, която всички наричали Юлия, живее от социални помощи. В интернет хора от Фирзен събират дарения за погребението.

Матю Костов живеел от 10 години в Германия с майка си и брат си. Родителите му са разделени. 17-годишният младеж не ходел вече на училище, но и не работел.

Бил познат на полицията заради множество нарушения на закона – шофиране без книжка, кражби, побоища, търговия с наркотици. Заради дрогата го зарязала и Юлиана. У нея полицията открила брошура за консултации при проблеми с наркотиците.

Ден след убийството Матю Костов се предал сам на полицията, но още мълчи. Има издадена заповед за задържането му под постоянен арест. По дрехите му имало кръв от жертвата.

Днес стотици ще участват в мълчалив траурен поход в нейна памет във Фирзен. Организаторите не познават семейството, но казват, че походът не е политически мотивиран. Прокуратурата призова да се спре с расистките призиви в интернет, които убийството предизвика.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *