Мая Манолова ще се кандидатира за кмет при едно условие

Ще се кандидатирам за кмет на София, ако подигравката с гражданите продължи. Това каза омбудсманът Мая Манолова пред bTV.

Общественият защитник допълни, че все още не е категорично решила, но заради трудността, с която работи по каузите си – я амбицира да направи нещо. По думите й „каузите, зад които стоя и които са важни, са хората, се осъществяват много трудно“.

Пренебрежението към това, което аз и гражданите говорим, наистина е не просто демотивиращо, то е вбесяващо. В един момент това ще са аргументите, които ще се борят„, поясни Мая Манолова.

„Първата жалба, с която се ангажирах през 2015 г. беше от кандидати за общински съветници от Реформаторския блок, които имаха откраднати гласове и преференции. Поисках да се произнесе Върховният административен съд, направих много предложения. 4 години по-късно тази жалба няма никакво движение“, отбеляза омбудсманът.

Манолова коментира, че машинното гласуване по време на изборите за Европейски парламент е доказало, че се крадат гласове. Тя обясни, че високият процент на грешки при отчитането на машинния вот, не е грешка на технологията, а на изборната администрация.

„Машините показаха, че не се отчитат гласове, подадени от гражданите, че се крадат гласове“, каза общественият защитник и аргументира думите си с копия на протоколи от Благоевград. На тях ясно се виждат десетките корекции.

„Така беше и на предишните избори и на местните избори, така ще бъде и наесен. Независимо, че са се подписали членовете на избирателната комисия, последният, които предава протокола, може да продължи да маже отгоре“, каза Манолова.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *