МВР показа какво откри в имотите на Божков

МВР разпространи снимки и видео от специализирана полицейска операция в София, при която бяха проверени имотите на бизнесмена Васил Божков заради образуваното досъдебно производство в Спецпрокуратура.

Това е най-мащабната операция, провеждана на територията на страната ни, постигнат е изключителен синхрон между институциите, съобщават от МВР.

Повдигнати са обвинения на петима души – четирима, от които са извън територията на страната. Петият обвиняем е длъжностно лице от комисията. Сред обвинените е и ръководителят на организираната престъпна група. Тя е действала от 2014 година на територията на страната и е създадена с користна цел – принуда, изнудване, длъжностни престъпления и пране на пари. От обитаваното от ръководителя на групата жилище са иззети множество картини, а от казино, негова собственост – голяма сума пари.

В хода на разследването са разпитани голям брой лица, които свидетелстват за престъпната дейност на групата. Има данни, че ръководителят е предлагал дар под формата на парична сума на служител от Комисията по хазарта, за да внесе предложения за отнемане на лицензи на конкуренти дружества. За всичко това са уведомени КПКОНПИ, НАП и Министерството на финансите. Установява се дали са реални всички печалби от лотарийните игри и дали са изплащани в действителност сумите. От извършените проверки на АДФИ се установява, че е налице нарушение на закона и неупражняване на ефективен контрол от страна на Комисията по хазарта, в резултат на което в държавния бюджет не са постъпили повече от половин милиард лева, съобщават още от полицията, цитирани от Нова тв.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *