Медената диета прави чудеса с тялото ни

Основният смисъл на диетата с мед, създадена от д-р Майк Макин, е да се пие преди лягане чаша топла вода с една супена лъжица мед. 

През деня диетологът също предлага да се замени обикновената захар с мед (например в чая). Така в организма стартират специални метаболитни процеси, които ни помагат да изгаряме мазнините сами.

Най-важното е, че така апетитът ни за сладки неща ще изчезне от само себе си.

„Дори и здравословните храни с ниска захар, така или иначе, често са пренаситени с тях. Това означава, че нивото на захарта в кръвта ни през целия ден ще е на максимум. 

Опитвайки се да се освободи от пренатоварването с глюкоза, тялото освобождава хормона инсулин в кръвообращението, който филтрира кръвната захар и я дестилира в мазнини “, казва диетологът Майк Макин. 

Изследвайки този проблем, той се натъкнал на интересен механизъм: всяка мозъчна клетка е заобиколена от специални гликатни клетки, които контролират кръвната захар и изпращат необходимото за работа количество глюкоза до мозъка. 

След провеждането на много изследвания диетологът установи, че ако ядем твърде много шоколад или сладки изделия, работата на тези клетки спира и тялото започва да се проваля – постоянно „питайте“ за сладкиши.  Д-р Макин нарече това явление „гладен мозък“. 

„В отчаянието си той ще изпрати коктейл от химически съобщения, за да се опита да вземе захар от всеки друг възможен източник“, казва диетологът. Ето защо понякога е невъзможно да спрете да ядете сладки изделия и шоколад.

„Медът действа като вид естествено преработвателно предприятие като частично усвоява захарта в човешкото тяло и променя състава й. Това се отразява на метаболитния процес в нашето тяло“, казва лекарят. 

Проучванията показват, че медът се държи много по-различно в храносмилателната система, отколкото бялата захар. Затова лекарят предлага напълно да замените захарта с мед и да ядете поне по два пъти на ден плодове, неограничен брой зеленчуци и преди лягане не забравяйте за чашата топла вода с лъжичка мед.

„Това ще ви спаси от захарната зависимост. Освен това ще губите по около 1,5 кг наднормено тегло на седмица при умерена консумация“, казва диетологът, пише jenata.blitz.bg.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *