Мелания Тръмп легна на операционната с тумор в бъбреците

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп е била оперирана успешно от доброкачествено образувание в бъбреците, предадоха световните агенции, като се позоваха на Белия дом.

„Тази сутрин (местно време в понеделник) първата дама Мелания Тръмп бе подложена на процедура по емболизация за лекуване на доброкачествен проблем в бъбреците. Процедурата се увенча с успех и нямаше усложнения“, каза в комюнике говорителката на съпругата на президента на САЩ Доналд Тръмп.

48-годишната Мелания, бивша словенска манекенка, е настанена във военната болница „Уолтър Рийд“, в щата Мериленд, предградие на столицата Вашингтон. Повече подробности за състоянието й не бяха дадени, пише БТА.

Според двама уролози, които не са запознати лично със случая, най-вероятно става въпрос за вид неканцерогенен (доброкачествен) бъбречен тумор, наречен ангиомиолипом, посочва Асошиейтед прес.

Мелания Тръмп по всяка вероятност ще остане в болница до края на седмицата. Тя бе видяна за последно на обществено място в сряда – на събитие в Белия дом в чест на майки и съпруги на военни, отбелязва АП.

Президентът на САЩ посети своята съпруга. Преди свиждането Тръмп определи процедурата като успешна и каза, че Мелания е в добро разположение на духа.

Президентът на САЩ остана повече от един час при съпругата си и на излизане не направи изявление за медиите.
Вицепрезидентът Майк Пенс разкри, че операцията е била планирана отдавна. „Мелания вече се възстановява“, отбеляза той.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *