МЕНДЕЛСОН! Първият детски кмет на Благоевград Д. Станишев се ожени за прелестната Е. Калпачка пред 170 гости

Първият детски кмет на Благоевград Димитър Станишев се врече във вечна вярност на прелестната си приятелка Елена Калпачка пред 170 гости от цял свят. Митко, който завърши престижен немски университет и в момента работи в политическия отдел на чуждестранно посолство в София, и главният секретар на Областна дирекция „Земеделие” в столицата Ели Калпачка избраха родния Благоевград за вълнуващото тържество. Двамата насрочиха неслучайно датата за празника на Св. Екатерина, която искат да е семейната им покровителка. В знак на благодарност светицата окъпа сватбеното им тържество в необичайно за сезона слънце.

Гостите на Митко и Ели бяха от Берлин, Мюнхен, Люксембург, Аугсбург, както и от страната, имаше и чуждестранни дипломати, както и поздравителни писма от бившия шеф на Станишев в Германия, който не успя да присъства.

Кумове на семейството станаха приятелите им Ели и Иван, които продължиха дълга семейна традиция от страна на булката – кумуват вече 3-то поколение.

Сватбеното тържество стана достояние на всички благоевградчани, озовали се на пътя на тържествения автокортеж, изпращащ булката и младоженеца към ресторанта. Сватбарите държаха димки през отворените прозорци – сини, защото булката е луд фен на „Левски”, а после имаше и заря.

Родителите на младоженците не можеха да си намерят място от гордост и щастие. Бащата на Митко – Цветан Станишев, бивш служител на НОИ, и сватовете му Петя Калпачка, която е детска учителка, и Валери Калпачки – бивш баскетболист, внимателно следяха всичко по масите на гостите да е ок, та децата им да нямат никакви грижи. Сестрата на младоженеца Добромира, която има собствена фирма за логистика, пък бдеше като истинска орлица и следеше стриктно за градуса на настроението сред по-младите гости и се справи блестящо с музикалната и забавна част.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Петя Калпачка

    Пожелаваме ви сила, мъдрост, вяра и любов!
    Бъдете честити!
    Петя и Валери

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *