Мениджър от Брежани изведе „Скарбъро“ до финал в Канада

Отборът на „Скарбъро“, чийто мениджър е брежанецът Кирил Димитров, стигна до решителната финална битка за титлата в Канадската футболна лига /CSL/. Зелено-черните от Торонто за трета поредна година ще спорят за златните медали, след като през 2019 г. триумфираха срещу „Воркута“, а през 2020 г. отстъпиха пред същия съперник. Сега отново двата тима ще мерят сили за „Просаунд къп“, както се нарича трофеят. В полуфиналния плейоф „Скарбъро“ се наложи с 2:0 над третия от редовния сезон „Атлетико Спортинг“. Мачът помежду им завърши 1:1 в редовния сезон, сега въпреки игровото преимущество на отбора, воден от К. Димитров, съперниците не си вкараха гол в редовното време и се наложи да се играят продължения. Още в 5-та мин. на първото продължение „Скарбъро“ поведе чрез Камаал Рийд, който прониза вратаря на „Атлетико“ Рене Фигероа. За попадението асистира играещият мениджър К. Димитров, комуто се наложи да влезе на паузата след редовното време. Двата отбора си размениха голови положения преди 118-та мин., когато нападателят на зелено-черните Таха Иляс преодоля за втори път Фигероа и изстреля отбора си на финала, който е насрочен за началото на идната седмица.

„Много положения създадохме, за жалост и много пропуски направихме. В крайна сметка по-добрият продължава напред. В интерес на истината съперникът е съставен изключително от млади футболни таланти, заредени с невероятна физическа издръжливост, които ни затрудниха доста. Продължаваме да мечтаем за титлата“, коментира К. Димитров.

Твърде трудно до финала се добра и „Воркута“. Актуалните шампиони биха с 2:1 „Сръбските бели орли“, които завършиха 5-и, но замениха 4-ия BGH City, който не успя да покрие някои финансови изисквания и не получи право да влезе в полуфиналните битки. От това се възползваха орлите, които дори поведоха с гол на Марко Стаич, но „Воркута“ стигна до обрата с голове на Сергий Илиев и Павло Чорномаз в последните минути.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *