„Мечетата“ на топрефера Ив. Стоянов се присъединиха към комитите

На специална пресконференция вчера бе обявено сливането на ДЮШ на третодивизионния ОФК „Беласица“ и ДФК „Мечетата“ в общ юридически субект. За тази трансформация се говори под сурдинка в Петрич от доста време и най-сетне стана факт. Новината беше обявена на инициираната сбирка с медиите от вр.и.д. управителя на комитите Иван Златински, консултанта по спортно-техническите въпроси Георги Петров и създателя на детската академия в южния град Ивайло Стоянов. Служебен ангажимент попречи на кмета Димитър Бръчков да присъства на историческото събитие, но в предишни свои изявления той се бе изказал позитивно за подобен ход.

В експозето си Ив. Златински заяви: „Присъединяването на „Мечетата“ към „Беласица“ е дългоочаквано решение и се получи в резултат на общите ни усилия. Надявам се да работим в една посока с общата идея „Беласица“ да бъде изграден от повече местни футболисти, да бъде на добро ниво, а това зависи от съвместната ни дейност  занапред“.

Г. Петров първо благодари на топрефера Ив.Стоянов и неговите сподвижници, които бяха в основата на съществуването на „Мечетата“. „Радостно е, че постигнахме консенсус. Този процес започна отпреди 3 г., когато част от талантите на ДФК се присъединиха към нас, след като навършиха определена възраст. Надявам се да сме добър пример за другите футболни градове от нашия калибър, където също има разделение по школи и отбори“, коментира шампионът с „Локомотив“ /Пд/.

„От моя страна никога не е имало проблем това обединение да се случи. Аз създадох „Мечетата“, за да имат възможност да тренират футбол и по-малки деца от застъпените възрастови групи в „Беласица“. Впоследствие дадохме шанс и на по-големи. През годините е имало спънки от страна на ръководството на  „Беласица“, но за щастие сега намерихме общ език. Желая да използвам моите контакти да работим в името на всички таланти, не само на определени“, каза на свой ред международникът Ив. Стоянов.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *