Милко Калайджиев за къщата си за гости: От това богаташ няма как да станеш

Къщата за гости в Мезек на Милко Калайджиев е построена преди 4 години. „В началото посетителите не правеха връзка, че тази къща е моя, но после почнаха да питат дали няма да дойда, да ме видят. Гостите на къщата имат възможност да ходят в близкия язовир и да си ловят риба без да плащат никакви такси. Понякога идвам тук при гостите да си свърша някоя работат и те се снимат с мен“, разказва в ефира на Нова тв Милко Калайджиев.

Имам книга за гости, където записваме посетителите и полицията постоянно я проверява. Не съм броил колко хора са минали. Най-много посетители има през почивните дни, но не можеш да станеш богаташ от това начинание. По-често компаниите си наемат цялата къща, за да си направят купон, по-рядко се наемат отделни стаи, посочи Калайджиев.

По прогмата 304 000 лева взех за къщата и още 120 000 лева съм инвестирал от джоба си. 2009 г. взех на концесия язовира, тъй като имам земи в Мезек и ми дадоха съвет да се регистрирам като земеделски производител. Така се случиха нещата. Имам познати, които се занимават с тези неща и ми казаха, че съществуват такива програми и реших да опитам. Първият път не бях одобрен, но вторият път ме одобриха. Започнах с голям заем, беше голямо тичане до София и обратно. Почнахме да стоим през март и септември бяхме готови с къщата, разказа певецът.

Моята къща за гости работи като такава още от първия ден. Хората го знаят. Затова това говорене в момента е губене на времето на хората, посочи той.

Никога няма да живея в тази къща, имам си къща в Свиленград, категоричен е Калайджиев. 

До момента два пъти съм проверяван, едва ли не броят керемидите, разказа той.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *