Миню Стайков остава в ареста, съдът не го пусна срещу 500 хил. лв.

Апелативният спецсъд отказа да освободи от ареста бизнесмена Миню Стайков, както преди седмица това стори първоинстанционният съд срещу 500 хил. лева гаранция. Апелативните съдии посочиха, че срещу Стайков има подозрение, че е извършил и трите престъпления, за които е обвинен, че е лидер на престъпна група за данъчни престъпления и незаконно държане на цигари, присвояване на 925 хил. лв. на неследващ се данъчен кредит и укрити данъци за 79 хил. лева.

Според съда, ако той излезе на свобода, може да извърши престъпления. Причината – повечето от разпитаните свидетели са негови подчинени във фирмите, които той управлява. Според магистратите тежестта на обвиненията не може да бъде смекчена заради здравословното му състояние.

По делото има данни, че Стайков страда от мозъчно-съдова болест. Заради това съдът разпореди на директора на затворническата болница в София Стайков да бъде преместен в отделението по неврохирургия на МВР-болница.

Магистратите посочиха, че престъпленията, за които бизнесменът е обвинен, са за дълъг период от 9 години. Освен това, бандата се е състояла от 7 души, които са действали в условията на конспиративност и системност, подчерта съдия Даниела Костова, която е докладчик по делото.

Заедно със Стайков зад решетките остава и синът на кмета на Карнобат Иван Димитров. Мъжът е обвинен като член на престъпната група на бизнесмена и за държане на 506 000 кутии цигари без бандерол в бивша мандра край Карнобат.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *