Митрополит Серафим освети нова чешма при параклиса „Св.св. Козма и Дамян“ край Добринище, направена от наборите 1974 и 1975 за 50-г. им юбилей

На големия християнски празник Петровден и в навечерието на празника на светите безсребърници и чудотворци Козма и Дамян – 1 юли, в Добринище откриха и направиха водосвет на нова чешма при едноименния параклис „Св.св. Козма и Дамян“, намиращ се в близост до планинското градче по пътя към хижа Гоце Делчев.

Чешмата е направена от наборите 1974 и 1975 в Добринище, които тази година честват 50-годишен юбилей.


Водосветът беше воден от Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, който отслужи и празничната литургия в черквата „Св.св. Ап. Петър и Павел“ в центъра на Добринище. Множество миряни се стекоха в храма, за да станат част от молитвеното богослужение. Няколко казана с курбан бяха благословени и раздадеди в двора на черквата на жителите и гостите на курортното градче.


Празника уважиха областният управител Георги Динев, зам. кметът на oбщина Банско Георги Доневичин, кметът на Добринище Иван Сакарев, председателят на ОбС – Банско Димитър Русков и общински съветници, професор Любомир Пенев.
НАДЕЖДА ДАМЯНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *