Младеж припадна на матурата, пребили го ден по-рано

Ученик припадна по време на матурата по български и литература в понеделник след като бил пребит няколко дни по-рано.
18-годишният младеж бил нападнат и бит в Градския парк в Разград в навечерието на матурите и на абитуриентския си бал. Инцидентът е станал малко преди полунощ на 18 май.
Момчето било прието в болница, но е настояло пред лекарите да го освободят, за да се яви на държавните си изпити, тъй като имал намерение да кандидатства в университет.
Така, въпреки здравословното си състояние, момчето се явило на матурата по български език и литература в понеделник.
Към края на държавния изпит обаче зрелостникът припаднал и отново бил откаран в болницата. За това разказа директорът на училище ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ Пейчо Георгиев, цитиран от „Дарик“.
Той поздрави младежа за куража и желанието да продължи образованието си, но изрази тревога от увеличаващата се агресия сред младите хора. Директорът разказа, че наскоро и друг възпитаник на Езиковата пострадал при побой.
От ОД на МВР-Разград потвърдиха за инцидента. Нападателите на младежа са все още неизвестни.
По случая е образувана проверка за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди. Ако нараняванията се определят като тежка телесна повреда наказанието за извършителите е от 3 до 15 години лишаване от свобода, ако е средна телесна повреда – от 2 до 9 години, а ако е лека – до 3 години или пробация.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *