Млади кулинарни таланти от Разлог представиха България на международно състезание в Анталия

С изключително представяне и множество отличия, ученици от Разложката професионална гимназия „Никола Стойчев“ прославиха България на международната сцена, участвайки в престижното кулинарно състезание Gastro Erasmus+Culinary Competition 2025 в Анталия, Турция.

Участието бе част от проект „Еразъм+“, който предоставя уникална възможност на млади таланти да усъвършенстват своите умения, да обменят опит с връстници от различни държави и да черпят вдъхновение от многообразието на световната кухня.

С усет към детайла и демонстрирайки истински професионализъм, възпитаниците на РПГ „Никола Стойчев“ представиха богатството на българската кулинарна традиция пред международно жури и публика.

Състезанието беше оценявано от утвърдени професионалисти, а България бе достойно представена пред съдиите.

Българските участници от Разлог се отличиха с множество награди в различни категории:

Категория „Десерти“:

Михаела Михайлова – Златен медал

Яница Костадинова – Сребърен медал

Атанас Галчев – Бронзов медал

Категория „Основни ястия“:

Миланка Николова – Сребърен медал

Илиян Пулин – Бронзов медал

Категория „Рибни ястия“:

Виктория Тренчева – Сребърен медал

Иво Халевачев – Бронзов медал

Категория „Паста“:

Цветелина Йорданова – Сребърен медал

Кирил Аргиров – Бронзов медал

Борислава Арабаджиева – Бронзов медал

Поздравления за всички ученици и техните ръководители за вдъхновяващото участие, професионализма и отдадеността!

Българската кухня отново доказа, че притежава заслужено място сред най-добрите на световната гастрономична сцена.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *