Мл. съдия Вили Дацов встъпи в длъжност в Окръжен съд – Благоевград

На официална церемония в Окръжен съд – Благоевград положи клетва и встъпи в длъжност новият младши съдия Вили Дацов. Той бе назначен с решение на Съдийската колегия на ВСС на 25 юни след успешно завършено обучение в Националния институт по правосъдие.

Зам.председателят на Окръжен съд – Благоевград Татяна Андонова, приветства с „добре дошъл” младши съдия Вили Дацов, като му пожела много здраве и дълъг и успешен професионален път в служба на справедливостта, изпълнен с безпристрастност и в полза на обществото.

Вили Дацов е на 31 години, завършил е специалност „Право“ в СУ „Климент Охридски“. Като студент има редица отличия, сред които награда за най-добър „оратор“ от Студентска научна академия „Ребус” и първо място на второто Национално състезание за решаване на наказателноправни казуси, организирано от Юридическия факултет на СУ „Климент Охридски“. Около две години е работил като съдебен помощник във Върховен касационен съд. В Окръжен съд Благоевград младши съдия Дацов ще участва при разглеждането на възивни граждански и възивни наказателни дела.

Бетина Апостолова

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *